Educatieve Dienst

Neem een kijkje op onze site van de educatieve dienst: www.vergne-educatief.nl

Praktijk Vergne is er niet alleen voor de particuliere klant maar ook voor scholen binnen het basis - en voortgezet onderwijs. Hierbij specialiseren wij ons in de ondersteuning van scholen bij het succesvol integreren van het passend onderwijs. Met veel liefde, respect en oprechte aandacht biedt de Educatieve Dienst ondersteuning aan die kinderen waarbij zich uitdagingen voordoen in hun (schoolse) ontwikkeling. 

Ieder kind wil graag naar school en ieder kind wil graag goed presteren, ondanks dat zij dit niet altijd laten zien. Wanneer er in de (schoolse) ontwikkeling iets anders verloopt dan verwacht, kan begeleiding in een veilige, warme en deskundige omgeving hét verschil maken. De Educatieve Dienst van Praktijk Vergne biedt een uitgebreid portfolio aan, met daarin afgestemde ondersteuning voor leerlingen, onderwijskundig personeel en ouders, zodat optimale samenwerking ontstaat tussen alle betrokkenen. 

Groepstrainingen

De schoolperiode vormt een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van uw leerlingen. Een groot deel fietst met gemak door deze periode heen, een ander deel heeft wat extra ondersteuning nodig. Voor deze leerlingen hebben wij gerichte modules ontwikkeld, om ze zo op een laagdrempelige manier in een groep met leeftijdgenoten te ondersteunen op de gebieden waar ze wat extra hulp kunnen gebruiken. Hierbij kunt u onder andere denken aan trainingen op het gebied van leren plannen en organiseren, faalangst reductie, social media en hoogbegaafdheid. Voor meer informatie over alle trainingen, kunt u gerust contact opnemen. 

Individuele begeleiding

Sommige problematiek van leerlingen vraagt meer dan een groepstraining. In dat geval kan Praktijk Vergne leerlingen ook individueel begeleiden. De coach, psycholoog of orthopedagoog komt in dat geval naar de leerling op school, naar huis of eventueel de afdeling waar de leerling op dat moment is opgenomen, om één op één samen aan de slag te gaan. Ook biedt Praktijk Vergne behandeling van de Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) en de mogelijkheden voor een Shadow. 

Klassenbegeleiding

Hoe fijn een school ook is, soms gaat er binnen een klas toch iets mis of is de groepsdynamiek zeer complex. Misschien vanwege een pestincident, een onveilige of onrustige sfeer, het overlijden van een leerling, een heftig voorval op school of in de klas of een te aanwezige straatcultuur. Een dergelijk onveilig of onrustig leerklimaat draagt natuurlijk niet bij aan de resultaten en het welbevinden van leerlingen. Samen met een orthopedagoog, coach of psycholoog wordt de situatie geanalyseerd en worden er handvatten aangeboden hoe de situatie te herstellen. Hierbij kunnen wij ook een actievere rol aannemen, indien dit gewenst is.