Trainingen en cursussen

Praktijk Vergne biedt verschillende cursussen en trainingen aan voor kinderen en ouders. Hier vindt u ons aanbod.

Naast deze trainingen kunnen er ook individuele trainingen gegeven worden en is het mogelijk om extra trainingen te starten bij voldoende aanmeldingen.

 

Training Zelfbeeld

Wat kunt u verwachten:

Iedereen denkt weleens negatief over zichzelf. Maar als je als kind of jongere constant denkt dat je niet goed genoeg bent, dan zal je waarschijnlijk slecht in je vel komen te zitten. Deze zelfbeeld training helpt kinderen en jongeren om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Praktische informatie:

Start:           3 november 2021

Tijdstip:       woensdagmiddag 15.30 - 17.00 uur

Locatie:       Praktijk Vergne, Den Haag (Leidschenveen)

 

 

Training omgaan met ADHD

Wat kunt u verwachten:

Wanneer aandacht- en concentratieproblemen je zo belemmeren in het dagelijks leven is het mogelijk dat er sprake is van ADHD. In veel gevallen hebben kinderen last van deze concentratieproblemen en drukte in hun hoofd en/of gedrag en hebben zij (nog) weinig inzicht in hoe zij om kunnen gaan met zowel de minder sterk ontwikkelde vaardigheden als de kwaliteiten die zij bezitten. Praktijk Vergne biedt een training aan voor deze kinderen, die graag meer willen leren over ADHD

Praktische informatie:

Start:            29 september 2021

Tijdstip:        woensdagmiddag 13.00 - 14.30 uur

Locatie:        Praktijk Vergne, locatie Voorschoten


 

 

 

Sociale Vaardigheidstraining

Wat kunt u verwachten:

De Coole Kikker Training is een training van 12 bijeenkomsten voor kinderen in het basis en voortgezet onderwijs die in de omgang met andere kinderen wat onhandig zijn, waardoor zij bijvoorbeeld vaak ruzie hebben, geplaagd worden, niet voor zichzelf durven op te komen of geen initiatieven durven te nemen in het leggen van contact. De sociale vaardigheidstraining wordt in groepsverband gegeven aan kinderen van 8-12 jaar. Deze vrolijke, speelse en positieve training wordt zowel door de ouders als de kinderen zeer gewaardeerd.

Praktische informatie:

Start:            10 november 2021

Tijdstip:        woensdagmiddag 13.00 - 14.30 uur

Locatie:        Praktijk Vergne, locatie Nootdorp

Training omgaan met ADD

Wanneer aandacht- en concentratieproblemen je zo belemmeren in het dagelijks leven is het mogelijk dat er sprake is van ADD. In veel gevallen hebben kinderen last van deze concentratieproblemen en hebben zij (nog) weinig inzicht in hoe zij om kunnen gaan met zowel de minder sterk ontwikkelde vaardigheden als de kwaliteiten die zij bezitten. Praktijk Vergne biedt een training aan voor deze kinderen, die graag meer willen leren over ADD.

Praktische informatie:

Start:            29 oktober 2021

Tijdstip:        vrijdagmiddag 15.30 - 17.00 uur

Locatie:        Praktijk Vergne, locatie Den Haag (Leidschenveen)

 

 

 

 

 

Faalangsttraining 'Je bibbers de baas' 

Wat kunt u verwachten:

Kinderen met faalangst kunnen denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees dat iets mislukt, bepaalt hun denken. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij het maken van een toets, het houden van een spreekbeurt en het maken van nieuwe vrienden (“Ik kan het toch niet”, “Ze zullen me vast uitlachen”, “Niemand vindt me aardig”). Wij leren uw kind of leerling positiever te denken en zijn of haar bibbers de baas te worden!

Praktische informatie:

Start:           10 november 2021

Tijdstip:       woensdagmiddag 13.00 - 14.30 uurr

Locatie:       Praktijk Vergne, locatie Voorschoten

 

 

Training Kinderen in een Echtscheiding (KIES)

Wat kunt u verwachten:

KIES staat dan wel voor Kinderen In Een Scheiding, maar ‘kiezen’ voor een scheiding doen kinderen zeker niet. Het is, hoe rustig de scheiding van de ouders ook loopt, altijd een erg onrustige en onzekere periode voor een kind. Ook op een latere periode in de kindertijd, kunnen er alsnog spanningen bij het kind ontstaan. Tijdens de KIES training leren kinderen van 8 tot 12 jaar om te gaan met deze emoties, terwijl ze daarin begeleid worden door een psycholoog of orthopedagoog en ze zich gesteund voelen door hun groepsgenootjes, die allen hetzelfde hebben gemaakt en waar ze zich in kunnen herkennen.

Praktische informatie:

Start:            tot nader order

Tijdstip:        tot nader order

Locatie:        Praktijk Vergne